9GAG Office by LAAB

0

Architectural studio LAAB designed the office of 9GAG. The space used to be a warehouse but now dark tones and chill fun areas characterize the new workspace.

“With over 80 million monthly visitors, 9GAG is the world’s leading online social platform for fun content. While the technology startup is dedicated to deliver humors to a million of communities worldwide, LAAB architects took up the responsibility to tailor a fun yet elegant new office for their own team community.” – LAAB

“On an industrial high-rise in Hong Kong,  LAAB’s design turned a former mini-storage warehouse into an edgy office with plenty of natural light showering through the persevered perimeter windows.  Inspired by 9GAG’s web and app interface, LAAB designed a minimalist black and white interior juxtaposing against the raw industrial shell that was preserved as artifact and curiosity for the past.” – LAAB

“To align with 9GAG’s vision, transparency, sharing, and the sense of community are the keywords for the design strategy.  The over 5000-square-feet floor is curated as three major areas: “9PARK”, “9DESKS” and “9SHEDS”.

“9PARK” is an undefined wide open space carpeted in green, large enough for whole team and guests for activities ranging from weekly “Town Hall” event and daily meetings, to games, lounging and camping.

“9DESKS” has islands of white open desks that are flexibly assigned to different project teams, to be shared based on daily needs. Adjustable sit-stand stations allow the employees to work with their desirable posture. The otherwise cold working environment is broken up by the communal kitchen at the heart of the space.

“9SHEDS” are a number of enclosed meeting rooms along the edge of the desk area. These rooms are defined by distinctive dimension, mood, privacy and transparency, planned to fit different types of meetings and workshops.” – LAAB

Read More…