Torquay Concrete House by Auhaus Architecture

0

Auhaus Architecture designed this contemporary concrete residence located Torquay, Victoria, Australia and completed in 2015.

“Backing onto wetlands and golf course but tightly hemmed in on both sides, this concrete house has been designed as a walled sanctuary, opening up onto itself – an internalised habitat with locally planted roof gardens and curated glimpses onto the wetlands.” – Auhaus Architecture

“A portal opening in the concrete facade conceals a secluded courtyard leading to the glazed front door. Upon entry, the house opens up into double height gallery space, glazed on one side to reveal the plan which wraps around a large, protected north facing courtyard. Fine timber battening and brass detailing throughout provide patterning and warmth.” – Auhaus Architecture

Read More…